Zes aanhoudingen na incident Amsterdam Arena

Op de tribune vond zaterdag een opstootje plaats. De politie onderzoekt of dat incident verband houdt met het onwel worden van een steward.

De politie heeft zaterdag zes aanhoudingen verricht naar aanleiding van een opstootje op de tribunes van de Amsterdamse Johan Cruijff Arena. Dat bevestigt de politie zondag. Tijdens de eredivisiewedstrijd tussen Ajax en Heracles Almelo kreeg een steward een hartinfarct. De politie onderzoekt of die twee incidenten verband met elkaar houden.

Het gaat om vijf mannen en een vrouw die zaterdag binnen en buiten het stadion werden gearresteerd. Of de steward in kwestie slachtoffer is geworden van geweld, moet nog worden onderzocht. De politie zegt tegenover NRC “naar alle scenario’s te kijken”.

De zes verdachten alsmede ooggetuigen worden nog door de politie gehoord. Ook camerabeelden worden uitgebreid bekeken, zegt de politie. Op sociale media circuleren verhalen dat de steward bij zijn keel zou zijn vastgegrepen en geslagen zou zijn. Daarna zou hij onwel zijn geworden.

Het slachtoffer werd nog tijdens de wedstrijd gereanimeerd en daarna afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel, liet de organisatie van de Arena zondag via Twitter weten:

Twitter avatar cruijffarena Johan Cruijff ArenA We krijgen veel vragen binnen over de steward die in de slotfase van #ajaher werd gereanimeerd. Hij is gelukkig weer stabiel en bij kennis. Wij wensen hem veel sterkte toe ♥️