Schietpartij na festival in Manchester, zeker tien gewonden

De politie is een groot onderzoek gestart naar de “roekeloze daad”. Over een motief is nog niets bekend.

Zondagochtend en de komende dagen zal de politie extra patrouilleren in het gebied.
Zondagochtend en de komende dagen zal de politie extra patrouilleren in het gebied. Foto Peter Byrne/AP

Bij een schietpartij in Manchester in de nacht van zaterdag op zondag zijn meerdere mensen gewond geraakt. Tien mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis met lichte tot ernstige verwondingen, meldt de politie van de Engelse stad. Over een eventueel motief is nog niets bekend.

Een man heeft ernstige verwondingen aan zijn benen, maar zijn toestand is wel stabiel. De overige negen gewonden, onder wie twee kinderen, werden naar het ziekenhuis gebracht met lichtere verwondingen.

“Gelukkig lijken de verwondingen niet zo ernstig als aanvankelijk gedacht werd en hopelijk kunnen de eerste mensen vandaag het ziekenhuis verlaten,” zegt een politiechef zondag in een verklaring. Hij roept mensen op om alsnog medische hulp te zoeken als ze die nodig hebben.

Groot onderzoek naar ‘roekeloze daad’

Het incident gebeurde rond 02.30 uur (plaatselijke tijd), na afloop van het festival Caribbean Carnival in het stadsdeel Moss Side. Volgens de politie waren vanwege het festival nog veel mensen aanwezig in het gebied.

De politiechef:

“Dit was een roekeloze daad die verwoestende consequenties had kunnen hebben, families en vrienden hadden geliefden kunnen kwijtraken.”

De politie is een groot onderzoek gestart en probeert vast te stellen “waar het incident precies plaatsvond en wie verantwoordelijk is voor zo’n gevaarlijke aanval”. Daarvoor worden onder meer camerabeelden bekeken. Zondagochtend en de komende dagen zal de politie extra patrouilleren in het gebied.