Goud voor Nederlandse estafettezwemmers

Het team van Esmee Vermeulen, Sharon van Rouwendaal, Pepijn Smits en Ferry Weertman kwam als eerste over de finish.

Ferry Weertman komt als eerste over de finish tijdens de 10 km. Zaterdag won hij ook goud met het estafetteteam.
Ferry Weertman komt als eerste over de finish tijdens de 10 km. Zaterdag won hij ook goud met het estafetteteam. Foto: Robin van Lonkhuijsen/ANP

Nederland heeft zaterdag goud gewonnen op de 5 kilometer estafette tijdens het Europees kampioenschap zwemmen Glasgow. De openwaterzwemmers Esmee Vermeulen, Sharon van Rouwendaal, Pepijn Smits en Ferry Weertman werden eerste met een tijd van 52.36. Duitsland werd tweede en Frankrijk derde.

Twitter avatar KNZB_Live KNZB_Live Ferry doet het weer. Goud voor Nederland! 🇳🇱 #Glasgow2018 #TeamNL https://t.co/NAKXyyGqOi

Vermeulen ging als eerste van start, gevolgd door Van Rouwendaal. Smits wist Nederland van een zevende naar een tweede plek te zwemmen en vervolgens kwam Weertman namens de Nederlandse ploeg als eerste over de finish. Van Rouwendaal en Weertman wonnen eerder deze week al goud op de tien kilometer open water.