Bank

Bankiers Deutsche letten voortaan op de kleintjes

Het leven van bankiers bij Deutsche Bank ziet er iets kariger uit. Zo mogen de werknemers niet meer met de eerste klas reizen in de trein, worden de bezoeken aan conferenties ontmoedigd en is het plan om naar een nieuw hoofdkantoor in Frankfurt te verhuizen van tafel geveegd. Dit meldt persbureau Bloomberg vrijdag op basis van gesprekken met ingewijden de bak zelf wil niet reageren. De bankiers bij Deutsche moesten het al sinds mei zonder andere kleine extra’s doen. Directeur bedrijfsdiensten, liet toen aan het personeel weten dat er geen vers fruit meer besteld mocht worden. Dit nieuw beleid is „weliswaar een kleine stap” maar zou „het noodzakelijke signaal” afgeven, aldus Salzer in een memo dat uitlekte naar de Financial Times. (NRC)