Straatrace

Geen onderzoek naar slachtoffer

Er komt geen onderzoek naar het rijgedrag van de 19-jarige Fleur Balkestein, die in 2016 overleed na een straatrace tussen een vader en zoon in Loosdrecht. Het gerechtshof in Leeuwarden heeft het verzoek van de veroordeelden afgewezen. Walter van W. werd in november veroordeeld tot vier jaar cel. Tijdens een straatrace met zijn zoon Casper reed hij met zijn Porsche – 100 kilometer per uur te hard – in op de auto van Balkestein. Die overleed later in het ziekenhuis. Van W. had twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Zijn zoon Casper werd veroordeeld tot 100 uur werkstraf. De twee wilden, tot schok van de nabestaanden van Balkestein, weten of het slachtoffer had gedronken toen het ongeluk gebeurde. Volgens het hof was daar echter geen enkele aanwijzing voor. (NRC)