Kwartaalcijfers

Sportmerk Adidas verrast met financieel resultaat dankzij WK voetbal

(FILES) In this file photo taken on June 27, 2018 the Adidas Telstar 18, the official ball of the tournament is seen during the Russia 2018 World Cup Group E football match between Serbia and Brazil at the Spartak Stadium in Moscow. - Germany sporting goods firm Adidas on August 9, 2018 said the World Cup in Russia and strong e-commerce sales lifted net profit in the second quarter, keeping the company on track to meet its 2018 goals. (Photo by YURI CORTEZ / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
(FILES) In this file photo taken on June 27, 2018 the Adidas Telstar 18, the official ball of the tournament is seen during the Russia 2018 World Cup Group E football match between Serbia and Brazil at the Spartak Stadium in Moscow. - Germany sporting goods firm Adidas on August 9, 2018 said the World Cup in Russia and strong e-commerce sales lifted net profit in the second quarter, keeping the company on track to meet its 2018 goals. (Photo by YURI CORTEZ / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS YURI CORTEZ

Voor het Duitse sportmerk Adidas pakte het WK voetbal in Rusland wat beter uit dan voor het Duitse elftal. Het sportconcern heeft veel meer sportartikelen kunnen verkopen dankzij de gestegen vraag tijdens het mondiale voetbaltoernooi. Dit uitte zich in een hogere omzet en een stijging van de winst naar 592 miljoen euro, 17 procent hoger dan een jaar geleden. Dit resultaat was ruim boven het niveau waar analisten op hadden gerekend. De verkopen in Noord-Amerika en Azië stegen in het bijzonder sterk, terwijl de vraag in West-Europa onveranderd is gebleven. De meest populaire producten waren voetbalschoenen, hardloopschoenen, sneakers en trainingspakken. (ANP)