Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Uitgaanspubliek op de Wallen op een zaterdagavond in Amsterdam.
Uitgaanspubliek op de Wallen op een zaterdagavond in Amsterdam. Remko de Waal/ANP
 1. Herinneringen van de dochter van Steve Jobs

  Velen kennen Steve Jobs als het grote genie achter het meest waardevolle bedrijf ter wereld: Apple. Zijn dochter Lisa herinnert zich hem als een liefdeloze, afstandelijke vader, las redacteur Sjoerd Klumpenaar in een dit weekend verschenen voorpublicatie van haar boek in Vanity Fair.

  Lees hier: Growing Up Jobs
 2. Waar is Barack Obama?

  President Trump verwijst iedere week wel eens naar zijn voorganger Obama. Maar diens reacties blijven uit. Waar is Barack eigenlijk en waarom reageert hij nooit? Redacteur Titia Ketelaar las een longread over hem uit NY Magazine.

 3. Zelfs toeristen vinden Amsterdam te toeristisch

  Steeds meer buitenlandse media schrijven over het toeristenprobleem in Amsterdam. Zo ook National Public Radio uit de VS. In Amsterdam vinden zelfs de toeristen dat er te veel toeristen zijn, schrijft de radiozender op de website. Tip van redacteur Wilmer Heck.

 4. De invloed van Trumps ‘Mar-a-Lago crowd’

  Drie mannen die Trump goed kent van zijn exclusieve resort Mar-a-Lago oefenen grote invloed uit op het ministerie van Veteranenzaken, terwijl ze helemaal geen politieke ervaring hebben. Redacteur Meike Bergwerff tipt een fascinerend stuk van Pro Publica over de ‘Mar-a-Lago crowd’.

 5. Vakantieverhaal: “Paniek. Woede. Verdriet. Hitte. Zand…”

  Correspondent Juurd Eijsvoogel las een prachtig zomerverhaal uit Die Zeit, over een man die op het strand zijn ring kwijtraakt, een erfstuk van zijn grootvader - “Paniek. Woede. Verdriet. Hitte. Zand…”

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.