In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Fonteinen zorgen voor verkoeling in de Jardins du Trocadéro, bij de Eiffeltoren in Parijs. In een groot deel van Frankrijk gold deze week een waarschuwing voor hoge temperaturen en zware onweersbuien.
Caroline Blumberg/EPA
Mensen verdringen zich rond een boot op het strand van het eiland Gili Trawanga, nabij Lombok dat afgelopen zondag werd getroffen door een zware aardbeving. Op het Indonesische eiland ontstond de dag na de beving chaos, doordat toeristen van het eiland probeerden weg te komen. Volgens de officiële telling kwamen ten minste 321 mensen om het leven, en raakten meer dan duizend mensen zwaargewond. Op donderdag werd het gebied opnieuw getroffen door een zware aardbeving en meer naschokken worden nog verwacht. NRC-correspondent Annemarie Kas was op Lombok en sprak toeristen vlak na de aardbeving: "Ik kan niet wachten om hier weg te komen. Maar van de mensen hier is hun leven vernietigd."
Melissa Delport/AFP
Nieuwe rekruten van de Forces Armées Centrafricaines (FACA) vieren dat ze zijn geslaagd voor hun opleiding.
Florent Vergnes/AFP
Israëlische luchtaanvallen boven Gaza-stad. In de nacht van woensdag op donderdag escaleerde het geweld tussen Israël en Gaza, waarbij volgens het ministerie van Volksgezondheid in Gaza een zwangere vrouw en haar anderhalf jaar oude dochtertje omkwamen. Aan Israëlische kant vielen elf gewonden. De gewelddadigheden volgen op vastgelopen onderhandelingen over een bestand tussen Israël en Hamas.
Mahmud Hams/AFP
Op dinsdag werd het dorp Grugnay in de Zwitserse Alpen opgeschrikt door een modderstroom, die werd veroorzaakt door zware regenval in het gebied. Meerdere gebouwen, bruggen en straten werden overspoeld door de modder. Niemand raakte gewond.
Maxime Schmid/EPA
Illegaal gebouwde huisjes op privé-land van de Louiesenhof Wine Farm in Zuid-Afrika. De landinvasie leidde deze week tot botsingen met de politie, waarbij tien mensen werden gearresteerd. Dit soort landinvasies komen regelmatig voor in Zuid-Afrika, waar mensen in hun zoektocht naar een plek om te wonen zich regelmatig vestigen op leegstaande stukken privé-land.
Nic Bothma/EPA
Luchtballonnen stijgen op bij zonsopgang in Cappadocië. Een ballonvaart boven de bijzondere rotsformaties is een van de favoriete attracties voor toeristen in Turkije.
Emrah Gurel/AP
Een migrant wacht tot hij van boord kan gaan in de haven van Malaga, nadat hij is opgepikt door een reddingsboot. Steeds meer migranten kiezen voor de ‘Spaanse route’ op hun weg naar Europa.
Jon Nazca/Reuters
Een vliegtuig wordt ingezet bij het blussen in Californië, waar de grootste bosbranden in de geschiedenis van de staat woedden.
Mark Rightmire/AP
De Britse Sophie McKinna tijdens de finale van het kogelstoten op het EK in Berlijn. De afgelopen dagen werden voor het eerst tegelijkertijd Europese Kampioenschappen gehouden in zeven verschillende sporten in twee steden: Glasgow en Berlijn.
Kai Pfaffenbach/Reuters
Deelnemers aan het onderdeel synchroonzwemmen tijdens de 10e editie van de Gay Games die deze week werden gehouden in Parijs. Het is het grootste LHBTI-sportevenement ter wereld.
Lucas Barioulet /AFP
Rouwende Palestijnen dragen het lichaam van de 30-jarige Hamasstrijder Ali Ghandour, die werd gedood tijdens Israëlische bombardementen op de Gazastrook woensdagnacht.
Mahmud Hams/AFP
Drukte op het strand bij de pier van Scheveningen. Nederland had afgelopen week voor de tweede keer deze zomer te maken met een officiële hittegolf.
Jerry Lampen/ EPA
Migranten die gered zijn op de Middellandse Zee door het schip van de ngo Proactiva Open Arms, staan te wachten tot ze van boord kunnen in de haven van Algeciras, Zuid-Spanje.
Juan Medina/Reuters
Een boeddhabeeld staat tussen de verbrande resten van een huis in Spring Valley, Noord-Californië. Tienduizenden brandweermannen streden deze week tegen de branden die over Californië razen. Een verdachte werd dinsdag opgepakt op verdenking van het aansteken van een van de tientallen branden die de staat teisteren.
Josh Edelson/AFP