Grote storing Vodafone verholpen, verkeer komt weer op gang

De storing in het bel-, sms- en dataverkeer van de telecomprovider was rond 13.15 verholpen.

Telecomprovider Vodafone wordt donderdag getroffen door een landelijke storing.
Telecomprovider Vodafone wordt donderdag getroffen door een landelijke storing. Foto: Toby Melville/Reuters

Telecomprovider Vodafone had aan het begin van donderdagmiddag last van een grote landelijke storing. Om 13.15 was de storing verholpen. Het telefoonverkeer komt imiddels weer op gang, schrijft het bedrijf in een update.

De provider adviseert klanten hun toestellen aan- en uit te zetten om weer verbinding met het netwerk te maken. De storing werd veroorzaakt door een “korte onderbreking van het signaleringsverkeer”. Tijdens die onderbreking was er geen netwerkverkeer mogelijk, wat files veroorzaakte.

‘Bellen, sms’en en data’

Op storingssites kwamen rond het middaguur duizenden meldingen vanuit het hele land binnen. Volgens Vodafone ondervonden klanten problemen met “bellen, sms’en en data”.

Meerdere Nederlandse organisaties lieten op sociale media weten onbereikbaar te zijn door de storing. Onder meer de Rechtspraak en het KNMI gaven aan verminderd bereikbaar te zijn. De storing veroorzaakt ook problemen voor reparateurs in Roermond die een gaslek proberen te repareren, meldt regionale omroep 1Limburg.