Twee doden bij crash Nederlands vliegtuig Münster

Een Nederlandse man van 64 jaar is om het leven gekomen. Het andere slachtoffer had de Duitse nationaliteit.

De Duitse brandweer voert reddingswerkzaamheden uit bij het gecrashte vliegtuigje.
De Duitse brandweer voert reddingswerkzaamheden uit bij het gecrashte vliegtuigje. Foto EPA

Op het vliegveld van Münster-Osnabrück in Duitsland is donderdagmiddag een Nederlands vliegtuigje neergestort. Volgens de lokale krant Westfälische Nachrichten zijn de twee inzittenden, een piloot en zijn examinator, daarbij om het leven gekomen.

Het gaat om een Nederlandse man van 64 jaar oud en iemand met de Duitse nationaliteit, zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. ANP meldt dat het kleine vliegtuig om 11.00 uur opsteeg vanuit Lelystad en ongeveer een uur later crashte bij een landingspoging. Het zou gaan om een vlucht waarbij de piloot bepaalde handelingen moest verrichten om een brevet te halen of te behouden.

Of een technisch defect het ongeluk veroorzaakte of dat de piloot in de fout ging, is onduidelijk. De luchthaven blijft tot 16.30 uur gesloten voor vliegverkeer.

Dit bericht is geüpdatet met de informatie dat het om een Nederlandse man gaat die bij de crash is omgekomen.