Thuiskok

Gebraden baby back ribs

Voor wie net als ik geen varkensvlees eet: dit kunt u ook maken met lamskoteletten of runderribben.

Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats de roosters in het midden en in het bovenste derde deel van de oven. Leg de ribben met het vlees omhoog op een bakplaat met opstaande rand. Laat ze niet te veel overlappen, want dan worden de bedekte delen niet bruin. Wrijf ze in met olie en bestrooi ze ruim met fijn zeezout.

Schrob de zoete aardappels schoon onder de koude kraan. Prik ze een paar keer in met een vork en leg ze op een tweede bakplaat. Plaats de zoete aardappels op het bovenste rooster en de ribben op het middelste rooster. Laat de ribben 1¼ tot 1½ uur in de oven staan tot ze mooi goudbruin zijn en licht rose en mals als je er met de punt van een mes in prikt. De zoete aardappels moeten erg zacht zijn. Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten rusten.

Snijd de ribben tussen de botten uit elkaar en leg ze op een bord. Halveer de zoete aardappels in de lengte en maak in de lengterichting een paar inkepingen in het kruim. Bedek de zoete aardappels met flink wat boter, zout en peper en serveer ze met de ribben.