Ajax verspeelt voorsprong in Luik

Kwalificatie CL

Ajax heeft zijn kansen op de laatste knock-outronde voor de Champions League onnodig verkleind. De ploeg van Erik ten Hag verspeelde bij Standard Luik een 2-0 voorsprong en incasseerde in de blessuretijd alsnog de 2-2 vanuit een curieuze strafschop.

Het was een hard gelag voor de club die zich, zeker in de eerste helft, virtueel verzekerd zag van een plek in de laatste knock-outronde voor een plek in de groepsfase van de Champions League. Na een halfuur 2-0 voor.

In de twintigste minuut was het Klaas-Jan Huntelaar die de duizend meegereisde supporters van vreugde voorzag, hoewel de assist van Dusan Tadic nog het fraaist was. Vloeiende schaar op de flank, puntgave afdraaiende voorzet met rechts. Niet veel later was Tadic weer het goudhaantje, nu als afmaker.

Ajax, met een ruim twee keer zo groot budget als Standard, leek de wedstrijd onder controle te hebben. De ploeg oogt stabiel, al mocht Standard heel de wedstrijd blijven hopen op een aansluitende treffer. Sierlijke dribbels, creatieve geesten. Het offensief hield aan en het was spelmaker Mehdi Garcela die de furie op het karakteristieke Sclessin terugbracht met zijn aansluitingstreffer.

Al wankelend ging Ajax de slotfase in, waarin rechtsback Noussair Mazraoui in de derde minuut van de blessuretijd een strafschop veroorzaakte. Een onnodige actie die Ajax volgende week moet zien te herstellen, voordat het eventueel nog tegen Slavia Praag of Dinamo Kiev speelt.