Verkeersongelukken Italië

Twee doden door exploderende tankwagen op een snelweg bij Bologna; twaalf doden bij botsing in Foggia in Zuid-Italië

De enorme rookontwikkeling na de explosie.
De enorme rookontwikkeling na de explosie. Foto Reuters

Diverse explosies en een brand bij een verkeersongeluk in de buurt van het vliegveld van de Italiaanse stad Bologna hebben maandag aan ten minste twee mensen het leven gekost. Ook vielen er zeker 55 gewonden, zo meldt het Italiaanse persbureau Ansa. Veertien van hen zijn er ernstig aan toe. Gezien de hevigheid van de brand verwacht de politie volgens Ansa dat het aantal slachtoffers nog zal oplopen. Een tankwagen reed in op een vrachtwagen die stilstond in een file. Bij een ongeluk in het zuiden van Italië kwamen 12 mensen om. Ze zaten in een busje dat frontaal op een vrachtwagen botste, in de provincie Foggia. De slachtoffers zijn Noord-Afrikanen die werkten als tomatenplukkers. (NRC)