Machtswissel

Topvrouw Indra Nooyi verlaat PepsiCo

Indra Nooyi werkte 24 jaar bij PepsiCo, waarvan twaalf jaar als baas.
Indra Nooyi werkte 24 jaar bij PepsiCo, waarvan twaalf jaar als baas. Foto Evan Vucci / AP

Topvrouw Indra Nooyi van het frisdrank- en snackconcern PepsiCo treedt in oktober af. Nooyi was 24 jaar werkzaam bij het Amerikaanse bedrijf, waarvan twaalf als topvrouw. Ze wordt opgevolgd door Ramon Laguarta, die een jaar geleden al werd benoemd als president-commissaris. De precieze reden voor haar vertrek geeft Nooyi niet, wel gingen eerder al geruchten dat de 62-jarige topvrouw met pensioen wilde gaan. Nooyi was de vijfde bestuursvoorzitter van PepsiCo en de enige vrouw die het bedrijf ooit leidde. In haar tijd bij PepsiCo investeerde het bedrijf drie keer zoveel als daarvoor in onderzoek naar de ontwikkeling van voedzame producten en het inperken van milieuschade. PepsiCo staat vooral bekend als producent van frisdranken als Pepsi, 7Up en Gatorade, maar is ook eigenaar van onder meer chipsmerken Lay’s en Smith’s en ontbijtproducten van Quaker. (NRC)