Loting Europees voetbal

CL: PSV in play-offs tegen Qarabag of Bate Borisov

PSV en Ajax weten welke ploegen in hun weg zullen staan om de poulefase van de Champions League te bereiken. PSV zal sowieso naar het oosten moeten. In de laatste voorronde zal de Nederlandse kampioen spelen tegen de winnaar van het derde-voorrondeduel tussen FK Qarabag uit Azerbajdzjan en de Wit-Russische club BATE Borisov. De Eindhovenaren zullen op 21 of 22 augustus met een uitwedstrijd beginnen, de return is een week later. Ajax moet eerst zelf nog de derde voorronde doorkomen tegen het Belgische Standard Luik. Als de Amsterdammers daarin slagen, spelen ze tegen het Oekraïense Dinamo Kiev of het Tsjechische Slavia Praag om een plek in de groepsfase van de Champions League. Ajax zou beginnen met een thuiswedstrijd. Mocht Feyenoord in de Europa League AS Trencín verslaan in de derde voorronde, dan treft het in de beslissende play-offs Sturm Graz (Oostenrijk) of AEK Larnaca (Cyprus). Als Vitesse in dezelfde voorronde FC Basel verslaat, treft het Apollon Limasol (Cyprus) of Dinamo Brest (Wit-Rusland). (NRC)