Recensie

Recensie Film

‘The Spy Who Dumped Me’ heeft hilarisch slecht script

Komedie In ‘The Spy Who Dumped Me’ worstelen de hoofdrolspelers zich door een opeenvolging van plottwists.

Morgan en Audrey (Kate McKinnon, links, en Mila Kunis) vallen van de ene verbazing in de andere in ‘The Spy Who Dumped Me’.
Morgan en Audrey (Kate McKinnon, links, en Mila Kunis) vallen van de ene verbazing in de andere in ‘The Spy Who Dumped Me’.

Terwijl Tom Cruise in Mission: Impossible zonder het kleinste lachje door de wereld van de koelbloedige internationale hightechspionage rent, is de koudeoorlogparodie weer helemaal terug in The Spy Who Dumped Me, een vast niet helemaal toevallige knipoog naar de Austin Powers-spionnenspoof The Spy Who Shagged Me. Er is een spion die een meisje heeft gedumpt, er zijn dat meisje en haar beste vriendin, Audrey en Morgan, er is een complot tussen ouderwetse Oostblok-schurken om de wereldheerschappij over te nemen en er zijn tientallen Europese hoofdsteden waar ooit wel eens een spion in de kou heeft gestaan die nu als exotische (voor Amerikanen dan) locatie dienst mogen doen. Denk Praag, Berlijn en Wenen. Logica zit er niet in. Zodat het een wonder is dat Audrey en Morgan überhaupt weten hoe ze van de ene plek op de andere moeten komen.

Het merendeel van de tijd vraag je je af wat deze film is – anders dan een lange opmaat voor deel twee. Het is, ondanks de titel, noch spionagefilm noch romantische komedie. Het scenario is hilarisch slecht, maar het is een groot plezier om Kunis en McKinnon zich door een anarchistische opeenvolging van plottwists heen te zien worstelen en steeds meer in hun rol te zien groeien. Dit is een buddyfilm over twee vriendinnen die helemaal geen buddy’s meer hoeven te worden, omdat ze dat al lang zijn. Dat is het enige waar je in deze bizarre komedie houvast aan hebt.