EK baanwielrennen

Tweede gouden medaille voor Kirsten Wild, brons voor Harrie Lavreysen

Kirsten Wild (35) maakt tot nu toe haar favorietenrol op de EK baanwielrennen helemaal waar. Wild won maandag het onderdeel omnium, nadat ze afgelopen vrijdag al op de scratch Europees kampioen werd. Wild was begin dit jaar ook al wereldkampioen op het omnium geworden. In Apeldoorn werd ze drie keer wereldkampioen en won ze een keer zilver. In Glasgow was Wild, nog nooit eerder Europees kampioen op het combinatieonderdeel, maandag een klasse apart. Ze won de scratch, werd vierde op de temporace, tweede bij de afvalrace en was daarna veruit de beste in de afsluitende puntenkoers. De Britse Katie Archiebald won zilver, het brons was voor de Italiaanse Letizia Paternoster. Wild komt nog in actie op de madison. Wild zorgde voor het tweede goud voor de Nederlandse ploeg van de dag, nadat Jeffrey Hoogland al Europees kampioen was geworden op de sprint. Op dat onderdeel was er ook brons voor Nederland, voor Harrie Lavreysen. (ANP)