Ontploffing na aanrijding nabij Bologna: 2 doden, tientallen gewonden

Een vrachtwagen met explosieve stoffen botste met een andere vrachtwagen. De politie verwacht dat het aantal slachtoffers nog kan oplopen.

Na het ongeluk waren een enorme vuurbal en dikke, zwarte rookwolken te zien.
Na het ongeluk waren een enorme vuurbal en dikke, zwarte rookwolken te zien. Foto AFP

Meerdere explosies en een brand bij een verkeersongeluk in de buurt van het vliegveld van de Italiaanse stad Bologna hebben maandag aan ten minste twee personen het leven gekost. Ook vielen er zeker 55 gewonden, zo meldt het Italiaanse persbureau Ansa. Veertien van hen zijn er ernstig aan toe.

Er bestaat onduidelijkheid over het aantal slachtoffers. De Italiaanse politie spreekt volgens persbureau AP in een verklaring van één dode en tussen zestig en zeventig gewonden. Gezien de hevigheid van de brand, verwacht de politie volgens Ansa dat het aantal slachtoffers nog zal oplopen.

De oorzaak is een aanrijding tussen twee vrachtwagens, waarvan een tankwagen was die volgens de politie de brandstof LPG vervoerde. Na het ongeluk waren een enorme vuurbal en dikke, zwarte rookwolken te zien. Het incident gebeurde in Borgo Panigale, een buitenwijk van Bologna. De weg en omgeving zijn afgezet.

Volgens de Italiaanse krant La Republica zijn twee mensen overgebracht naar een brandwondencentrum. Onder de gewonden zijn volgens de krant ook elf leden van de carabinieri (een soort marechaussee) en twee politieagenten die het verkeer regelden na een eerder verkeersongeluk.

Video van het ongeluk (let op, schokkende beelden)

Twitter avatar poliziadistato Polizia di Stato #bologna #BorgoPanigale Le immagini della dinamica del grave incidente che ha coinvolto anche un mezzo che trasportava sostanze infiammabili. Indagini in corso #PoliziaStradale https://t.co/aS8NKxTaoA

Weg gedeeltelijk ingestort

De schade aan de weg is groot, een deel van de verhoogde snelweg is ingestort. De explosie had ook gevolgen voor twee autodealers die onder de weg gevestigd zijn. Enkele verkopers zijn gewond geraakt en hun auto’s explodeerden, meldt Ansa. Het gebied is nu afgesloten zodat de hulpverlening erbij kan, en omdat het gevaar bestaat dat de weg nog verder instort.

De ramen van huizen in de omgeving zijn gesprongen. Waarschijnlijk zijn meerdere mensen gewond geraakt door rondvliegend glas.

Het incident gebeurde in Borgo Panigale, een buitenwijk van Bologna. De weg en omgeving zijn afgezet.
Foto Giorgio Benvenuti/EPA
Het ongeval had ook gevolgen twee autodealers die onder de weg gevestigd zijn.
Foto Giorgio Benvenuti/EPA
Tientallen mensen raakten gewond door de brand en explosies.
Foto AFP
Hier is goed te zien hoe een deel van de verhoogde snelweg door de explosies is ingestort.
Foto Giorgio Benvenuti/EPA