Glasgow

Mozaïek van sport

Foto’s Reuters, AFP

Glasgow is dezer dagen decor van een heel mozaïek aan sporten. De Europese kampioenschappen van onder meer zwemmen, roeien, wielrennen en turnen zijn als een klein olympisch toernooi in de Schotse havenstad. Nederland presteerde uitstekend in het weekeinde, met medailles in bijna alle sporten. De hoogtepunten waren het goud van baanwielrenner Matthijs Büchli en het turngoud van Sanne Wevers. Zwemster Ranomi Kromowidjojo veroverde brons bij de 50 meter vrije slag, de Nederlandse roeiploeg keert huiswaarts met zeven medailles. Wielrenster Marianne Vos moest in de wegwedstrijd genoegen nemen met het zilver, achter de Italiaanse Marta Bastianelli. Op de foto boven de Oostenrijkse synchroonzwemsters. Linksonder de Duitse baanwielrenster Lisa Brennauer, rechts (midden) de Belgische turnster Maellyse Brassart en rechtsonder de Israëlische zwemmer Yakov Yan Toumarkin.