In beeld

De ramp op het Indonesische Lombok

Een krachtige aardbeving heeft zondagochtend het Indonesische eiland Lombok getroffen. Zeker 98 kwamen hierbij om het leven en veel gebouwen raakten beschadigd. Zeker 160 mensen zijn gewond geraakt. Hulpdiensten zijn nog druk bezig met de zoektocht naar slachtoffers en overlevenden.

Lees hier het laatste nieuws over de ramp op Lombok.
Een Indonesische man verzamelt maandagochtend zijn spullen tussen al het puin. Zijn huis is verwoest door de aardbeving op Lombok.
Foto EPA
Een gewonde vrouw, net buiten het ziekenhuis in Tanjung. Er vielen zondag honderden gewonden.
Foto Ahmad Subaidi/Reuters
Buitenlandse toeristen wachten op Praya International airport. Maandag werden ook zo’n negenhonderd toeristen geëvacueerd van de Gili-eilanden, een populaire vakantiebestemming.
Foto Adi Weda/EPA
Een moeder die haar zoon vasthoudt terwijl ze de naschokken voelen van de aardbeving, in het dorpje Duman. Na de beving zijn meerdere naschokken gevoeld, de zwaarste had een kracht van 5.3 op de schaal van Richter.
Foto EPA
Een man kijkt naar wat nog over is van zijn huis, in Lendang Bajur Hamlet, op het eiland Lombok.
Foto Ahmad Subaidi/Reuters
Een gewonde dorpsbewoner naast het Tanjung ziekenhuis. De meeste doden vielen in het noordelijke gedeelte van Lombok. Duizenden inwoners van het eiland zijn sinds de beving geëvacueerd.
Foto Beawiharta/Reuters
Honderden toeristen worden geëvacueerd. Volgens de Nederlandse ambassadeur in Indonesië zaten er zeker 27 Nederlanders op het eiland Gili Trawangan.
Foto Marine Police Indonesië/AP
De beving van zondag had een kracht van 7.0 op de schaal van Richter en vond plaats op zo’n tien kilometer diepte voor de noordelijke kust van het eiland Lombok. Na de aardbeving werd een tsunamiwaarschuwing afgegeven, deze werd later weer ingetrokken.
Foto Adek Berry/AFP
Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt honderden meldingen te hebben ontvangen over Nederlanders die zich op Lombok zouden bevinden. Zowel toeristen als hun familieleden namen contact op met het ministerie.
Foto Adi Weda/EPA
Ook buiten het ziekenhuisgebouw worden gewonden opgevangen.
Foto Johannes P. Christo/Reuters
Er zijn maandag tijdelijke tenten opgezet in Sembalun, op het eiland Lombok. Eind juli kwamen ook al zeventien mensen op Lombok om na een aardbeving.
Foto Adrial Pranandi/AP
Een motor wordt uit alle puin gevist, naast een moskee. Vermoedelijk zitten er nog mensen vast onder ingestorte gebouwen.
Foto Ahmad Subaidi/Reuters