Politie schrijft 25 boetes uit voor filmen verkeersongeluk

Bij het ongeluk kwam zaterdagochtend een 48-jarige man uit Roermond om het leven.

Foto Ginopress/ANP

De politie heeft 25 mensen beboet voor het filmen van een dodelijk ongeluk op de A58 bij Tilburg. Bij het verkeersongeval kwam zaterdagochtend een 48-jarige man uit Roermond om het leven.

Het aantal uitgeschreven boetes – formeel voor niet handsfree bellen - is uitzonderlijk, bevestigt een woordvoerder van de politie. Agenten ter plaatse ergerden zich aan omstanders die het ongeluk filmden. “Na de aanrijding vonden mensen het nodig om met telefoons opnamen van de voertuigen en slachtoffers te maken en door de sporen te lopen op het plaats van het ongeval”, schrijft Politieteam Leijdal op hun Facebookpagina. De boetes van zo’n 230 euro worden verstuurd naar de kentekenhouder.

Hulpdiensten rukten zaterdagochtend massaal uit voor het ongeluk op het deel van de A58 tussen Tilburg en Bavel. Ook landde er een traumahelikopter op het wegdek. Bij het ongeval waren drie auto’s betrokken. Naast het dodelijke slachtoffer raakten een man en een vrouw gewond.

‘Asociaal gedrag’

Ook agent Koen Simmers schreef zijn frustratie van zich af op Twitter: “Het gaat me niet om strafbaarheid, maar om respectloos asociaal gedrag. Dit voorval is niet uniek: veel hulpverleners maken dit mee.”

Een passant op de andere rijbaan zette zijn auto stil op de snelweg om een filmpje te maken waardoor een vrachtwagen bijna op hem botste, schrijft het politieteam op Facebook. Ook de reanimatiepoging werd gefilmd tijdens het rijden vanaf de andere rijbaan. “Hiermee toon je niet alleen dat je geen enkele vorm van respect hebt maar je loopt ook in de weg en zorgt voor woede bij omstanders en de hulpverleners.”