Vuurwapen

Twee mannen opgepakt op verdenking van bedreigen burgemeester van Voerendaal

Wil Houben. Foto ANP
Wil Houben. Foto ANP

De politie heeft donderdag twee mannen van 62 en 52 jaar uit Landgraaf aangehouden op verdenking van het bedreigen van de burgemeester van Voerendaal, Wil Houben (VVD). Ook worden de mannen verdacht van brandstichting. De Voerendaalse burgemeester werd op 26 februari door een gemaskerde man bedreigd met een vuurwapen, terwijl hij met zijn auto onderweg was naar het gemeentehuis. Houben ontsnapte door snel weg te rijden. De bedreiging stond niet op zichzelf. Andere politici in het Limburgse Voerendaal werden al beveiligd, nadat een auto van een wethouder in brand was gestoken. Mogelijk waren de bedreigingen en brandstichting een waarschuwing voor de politici die zich bezighouden met het bestrijden van de georganiseerde misdaad en drugscriminaliteit. (NRC)