Stationswinkels

NS vindt nieuwe uitbaters voor Broodzaak, Smullers en Starbucks

De Nederlandse Spoorwegen (NS) doen de restaurants van Broodzaak, Smullers en Starbucks op zijn stations van de hand. Broodzaak wordt gekocht door HMSHost, snackbarketen Smullers krijgt Lagardere als nieuwe eigenaar en SSP gaat de Starbucks- filialen uitbaten. Alle 1.300 werknemers van de drie ketens gaan mee naar de nieuwe eigenaren. NS houdt wel inspraak bij de restaurants. Zo zijn er onder meer afspraken gemaakt over openingstijden en productaanbod. Ook de dienstverlening aan de reiziger wordt in de gaten gehouden. NS was al langer op zoek naar uitbaters voor de ketens. Onlangs nam HEMA de negen HEMA-stationswinkels in beheer. De 300 werknemers van die winkels komen in dienst bij HEMA. Onder meer de winkels en restaurants van Kiosk, AH to go en Julia’s blijft NS wel zelf exploiteren. (ANP)