In beeld

SpiceUP - Tentoonstelling Spice Girls

In Londen loopt op dit moment de tentoonstelling ‘#SpiceUpLondon – The Spice Girls Exhibition’. Talloze outfits die de Fab Five tijdens hun optredens droegen, zijn er tentoongesteld, net als een aantal van hun legendarische schoenen en andere spullen. De expositie wil ‘het grootste eerbetoon aan de meest populaire meidengroep die de wereld ooit heeft gekend’ vormen. Onder de noemer #SpiceUpLondon wordt een hele reeks evenementen georganiseerd rond de Britse groep, die in de jaren negentig wereldwijd succes had. De expositie is nog tot 20 augustus te bezichtigen in het Business Design Centre in Islington. Daarna verhuist ze naar Manchester.
De Spice Girls in 1997: Geri Halliwell (Ginger Spice), Melanie C (Sporty Spice), Mel B (Scary Spice), Victoria Beckham (Posh Spice) en Emma Bunton (Baby Spice).
Thomas-James Fischer
De schoenen die Geri Halliwell droeg tijdens de performance van 'Who Do You Think You Are' en '2 Become 1'. Het design is van het Londense modemerk Shelly's.
EPA/NEIL HALL
De outfits die de zangeressen droegen in 'Spiceworld: The Movie', een muzikale komedie die in 1997 uitkwam.
Thomas-James Fischer
Ook de merchandising rond de populaire meidengroep wordt tentoongesteld in Londen. Hier een nagebouwde tienerslaapkamer met Spice Girls-spullen.
EPA/NEIL HALL
De schoenen met rode zolen en luipaardprint van Melanie Brown, oftewel Mel B.
EPA/NEIL HALL
Er zijn vele, spraakmakende en gewaagde outfits van de Britse meidengroep te zien op deze expositie.
EPA/NEIL HALL
De Spice Girls kregen zelfs een eigen chipssmaak.
EPA/NEIL HALL
Poppen van de Spice Girls. Er zijn er hier meer dan elf miljoen van verkocht.
EPA/NEIL HALL
Het pakje dat Geri Halliwell droeg tijdens het optreden op de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen in 2012. Het ontwerp is van de Britse designer Suzanne Neville.
EPA/NEIL HALL
De outfits van de Spice Girls tijdens de uitreiking van de Brit Awards in 1998.
EPA/NEIL HALL
Deze outfit werd ontworpen door Kenny Ho en Academy Costumes voor het concert Girl Power Live in Istanbul. Het was Geri die dit droeg.
EPA/NEIL HALL
De Spice Girls in 2012 op de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen. Ze zongen 'Wannabe' en 'Spice Up Your Life' op het dak van rijdende Londense taxi's.
REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo
De tentoonstelling over de Spice Girls is nog te bezoeken tot 20 augustus in het Business Design Centre in Angel, in het Londense district Islington.
Thomas-James Fischer