Oud-aanvoerder Nederlands elftal Daan Schrijvers (76) overleden

De verdediger werd landskampioen met DWS maar speelde zijn meeste wedstrijden voor NAC Breda.

Daan Schrijvers in 1966.
Daan Schrijvers in 1966. Foto ANP

Oud-voetballer Daan Schrijvers is donderdag op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt NAC Breda, de club waarvoor de speler negen jaar uitkwam. Schrijvers was ook international en aanvoerder van het Nederlands elftal toen Johan Cruijff debuteerde.

Schrijvers begon in 1959 als verdediger bij de Bredase club. In 1963 vertrok hij naar DWS. Met de Amsterdamse club werd Schrijvers in 1964 landskampioen. Na zijn periode bij DWS ging Schrijvers naar PSV. Een armbreuk zorgde ervoor dat hij daar zijn basisplaats verloor en niet meer terugkwam op het topniveau. In 1969 keerde Schrijvers terug naar NAC om daar zijn carrière, na ruim 450 wedstrijden in het betaalde voetbal, in 1975 af te sluiten.

Twitter avatar NACnl NAC Breda 💛🖤 Donderdagavond is oud NAC-speler Daan Schrijvers overleden. De verdediger, die meer dan 250 wedstrijden speelde voor de Parel van het Zuiden, is 76 jaar geworden. ℹ️https://t.co/vnQTVtrcpw (📸 Stadsarchief Breda) #NACpraat https://t.co/DGbyNWEUg4

Schrijvers kwam tussen 1962 en 1967 22 keer uit voor het Nederlands elftal. Zijn laatste wedstrijd in Oranje was de befaamde interland tegen Oost-Duitsland; Nederland verloor de EK-kwalificatiewedstrijd met 4-3 door vier doelpunten uit corners tegen te krijgen.

Zijn zoon Danny Schrijvers kwam in het seizoen 1984/1985 kortstondig voor de Bredase club uit.