El Tawheed

’Amsterdamse moskee bood onderdak aan IS-gangers’

De salafistische El Tawheed-moskee in Amsterdam-West zou moslimextremisten die zich later bij Islamitische Staat (IS) aansloten onderdak hebben geboden. Dat meldt De Telegraaf op basis van een foto op de website 4chan. Daarop staat een gezelschap van vijf mannen. Twee van hen sloten zich kort na het maken van de foto aan bij IS in Syrië, terwijl een ander volgens de krant werkte aan een explosief en een brandbom. Een van de mannen, Keith R., staat bij de politie bovendien bekend als ronselaar voor de jihad. Eerder deze week berichtte NRC al over hoe deze man de afgelopen drie jaar ongestoord propaganda voor IS kon verspreiden. R. en een andere veronderstelde ronselaar werden op last van de politie niet opgenomen in de gemeentelijke radicaliseringsaanpak. (NRC)