In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Een bij de zogeheten Cranston Fire omgekomen paard dat verstrikt raakte in een ijzeren omheining. Tijdens deze natuurbrand in de Amerikaanse staat Californië, die waarschijnlijk werd aangestoken, kwamen vijf mensen om het leven, werden honderden huizen en duizenden hectares bos verwoest en moesten minstens 50.000 mensen worden geëvacueerd.
Foto Mike Nelson / EPA
Een Indiaas model op de catwalk tijdens de door Narayan Seva Sansthan georganiseerde Divyang Fashion and Talent Show. Het in 1985 in het Indiase Udaipur opgerichte Narayan Seva Sansthan is een liefdadigheidsorganisatie die zich vooral richt op medische hulp aan, en de reïntegratie van mensen met polio.
Foto Narinder Nanu / AFP
Beveiligers bij een beeld van de Heilige Maria tijdens de audiëntie door Paus Franciscus in Vaticaanstad. Vaticaanstad, met slechts 1.000 inwoners en de paus als staatshoofd, is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en wordt geheel omsloten door de stad Rome en is daardoor een enclave binnen Italië.
Foto Max Rossi / REUTERS
Mensen komen samen op de 600 meter hoge klif Preikestolen, om naar de film Mission: Impossible – Fallout te kijken. Scènes uit de zesde Mission: Impossible-film werden hier in Noorwegen op dit bergplateau gefilmd.
Foto Carina Johansen / AFP
Een duiker poseert drie kilometer buiten de Libanese havenstad Sidon bij een autowrak in de Middellandse Zee. Milieuactivisten lieten verschillende wrakken zinken om zodoende een nieuw leefgebied voor diverse soorten zeedieren te creeëren.
Foto Ibrahim Chalhoub / AFP
Aardappeloogst op een gortdroge akker nabij de Duitse stad Frankfurt.
Foto Michael Probst / AP
Een met olie ingesmeerde deelnemer van de Marathon voor Vrede tijdens het Santo Domingo de Guzmanfestival in de Nicaraguaanse stad Managua. Het festival, dat ieder jaar op 1 en 10 augustus gehouden wordt, is ter ere van Dominicus Guzmán, de stichter van de dominicanen. De dominicanen vormen een rooms-katholieke bedelorde die in 1215 in Frankrijk werd opgericht door de Spaanse priester Guzmán met het doel het evangelie te verdedigen en ketterij te bestrijden.
Foto Marvin Recinos / AFP
Verkiezingsprotesten in Harare in Zimbabwe. De protesten, die vreedzaam begonnen, eindigden bloedig nadat het leger de politie te hulp kwam en met scherp schoot om de aanhangers van de oppositie, die fraude bij de verkiezingen van afgelopen maandag vermoeden, te verdrijven en waarbij zeker drie mensen gedood werden.
Foto Yeshiel Panchia / EPA
Inwoners van de Zuid-Koreaanse stad Yongin zoeken verkoeling in de baden van het Caribbean Bay zwembad.
Foto Ahn Young-joon / AP
Vuurwerk bij het El Salvador del Mundo-monument tijdens de openingsprocessie van het El Divino Salvador del Mundo-festival (het festival ter ere van de heilige redder van de wereld) in de El Salvadoraanse hoofdstad San Salvador.
Foto Jose Cabezas / REUTERS
Mensen wonen in Johannesburg een openbare zitting bij waar besloten wordt of artikel 25 in de grondwet betreffende onteigening van land zonder compensatie, gewijzigd moet worden. Ten tijde van de apartheid mochten alleen witte mensen land bezitten. Zwarte boeren konden hun land alleen terugkrijgen als ze konden bewijzen dat het illegaal van hen was afgenomen. De nieuwe Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa kondigde een dag na zijn aantreden aan desnoods zonder compensatie het land af te willen nemen van de witte boeren omdat “het terug moet naar de mensen van wie het is afgepakt”.
Foto Gulshan Khan / AFP
Een paard en haar veulen spelen in een weide in Wehrheim nabij de Duitse stad Frankfurt.
Foto Michael Probst / AP
Mensen wandelen over de nieuwste toeristische attractie, de 150 meter lange Cau Van (Gouden Brug), in het berggebied nabij Danang in Vietnam.
Foto Linh Pham / AFP
Vluchtelingen rusten uit op een schip van Proactiva Open Arms nadat ze in de Middellandse Zee door de Spaanse organisatie gered werden.
Foto Juan Medina / REUTERS
Ultraorthodoxe Joden in Jeruzalem worden tijdens hun protesten tegen de Gay Pride door de Israëlische veiligheidstroepen bestookt met waterkanonnen. Bij de Gay Pride, dit jaar de 17de die in Jeruzalem gehouden wordt, was veel politie aanwezig omdat, sinds tijdens de Gay Pride van 2015 een 16-jarig meisje door een ultraorthodoxe Jood werd doodgestoken, de spanningen hoog oplopen.
Foto Menahem Kahana / AFP