Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Reuters
 1. In beeld: de sekspoppen van een Chinese fabriek

  Elke maand worden 2.000 sekspoppen gemaakt die kunnen praten, met hun ogen kunnen knipperen en hun armen kunnen bewegen. The Guardian maakte een mooie beeldreportage van hoe een Chinese fabriek de pop verder ontwikkelt en tachtig procent van de productie naar de VS stuurt. Tip van redacteur Toef Jaeger.

 2. #MeTwo: ‘Luister nou eindelijk eens naar ons’

  De Duitse journalist Hasnain Kazim dient in Der Spiegel al diegenen van repliek die zeggen: laat je niets aanpraten door #MeTwo, wij zijn niet racistisch. Het antwoord: “Maar luister nou eindelijk eens naar ons”. Tip van correspondent Juurd Eijsvoogel.

 3. Nicaraguanen vluchten richting Costa Rica

  Correspondent Nina Jurna las een interessant artikel in The Guardian over de recente groei van vluchtelingenstromen in Latijns-Amerika, als gevolg van de gewelddadige crisis in Nicaragua. Steeds meer Nicaraguanen slaan op de vlucht en trekken richting Costa Rica.

 4. Wat is complottheorie QAnon?

  Na #Pizzagate is er nu QAnon. Volgens deze complottheorie is ‘Q’ een hooggeplaatste bron binnen de Trump-regering, die via webfora informatie lekt over een geheime samenspanning tegen de president, legt podcast The Daily van The New York Times uit. Volgers van QAnon laten zich nu ook zien in de offline wereld - en zijn niet zelden gewapend. Tip van redacteur Wieland van Dijk.

 5. De moeder van Osama bin Laden voor het eerst aan het woord

  Voor het eerst sinds 9/11 komt Alia Ghanem, de moeder van Osama bin Laden, aan het woord in een interview met The Guardian. De familie schaamt zich, maar zijn moeder legt de schuld bij de omgeving. “Het is nu 17 jaar geleden [sinds 9/11] en ze blijft ontkennen.” Tip van redacteur Wieland van Dijk.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.