Thuiskok

Garnalen in bier

Wat ik op basis van dit kookboek constateer is dat de Zuid-Afrikaanse keuken een mix is van vele buitenlandse invloeden. Dat zorgt voor bijzondere combinaties, zoals deze garnalen in bier. Het is een recept van Mimi Jardim, een tv-kok en kookboekenschrijfster die geboren werd in Portugal en als kind naar Zuid-Afrika verhuisde.

Maak eerst de peri-perisaus. Doe de knoflook, azijn, het citroensap, water, paprikapoeder, chilipoeder en zout in een glazen pot. Doe het deksel er goed op en schud tot de ingrediënten zijn gemengd en het zout is opgelost. Proef de saus en voeg naar smaak gehakte verse chilipeper toe.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de darmkanalen uit de garnalen. Meng het citroensap met het zout, de peper, het laurierblad en een takje koriander en marineer de garnalen 10 minuten in dit mengsel. Doe ze in een braadslee. Smelt de boter in een pan en voeg de olijfolie, knoflook, peri-perisaus en het bier toe. Giet het mengsel over de garnalen en laat ze 10 minuten marineren. Zet ze dan 10-15 minuten in de oven en daarna nog 5-6 minuten onder de grill.

Garneer de garnalen met verse chilipepers en verse takjes koriander. Serveer ze direct met partjes citroen.