Sociale media

Zakelijke gebruikers WhatsApp gaan betalen

Zakelijke berichten via WhatsApp, zoals serviceberichtjes, gaan bedrijven geld kosten. Moederconcern Facebook kondigde woensdag aan voor de dienst per afgeleverd bericht 0,5 tot 9 dollarcent – afhankelijk van het land – te gaan rekenen. Facebook zoekt al langer naar manieren om geld te verdienen aan de in 2014 voor ruim 21 miljard dollar overgenomen chat- en berichtendienst. Zeker nu het concern steeds hogere kosten heeft voor het up-to-date houden en beschermen van de privacy van gebruikers en het bestrijden van socialemediaverslaving. WhatsApp, dat circa 1,5 miljard gebruikers heeft, rekent vanaf woensdag geld aan bedrijven die de berichtendienst (WhatsApp Business, nu circa 3 miljoen actieve gebruikers) onder andere gebruiken om mensen te herinneren aan een afspraak. (NRC)