Protestactie

Politie stopt met innen geldboetes voor betere cao

De politie int vanaf donderdag geen openstaande geldboetes en achterstallige betalingen meer. Daarmee breiden de politievakbonden hun acties uit voor een betere cao. Dat meldde vakbond ACP woensdag. De „publieksvriendelijke acties” van de politiebonden begonnen in juni, toen agenten stopten met het uitschrijven van bekeuringen. Mensen die nu worden aangehouden krijgen slechts een waarschuwing, ook als er nog oude boetes openstaan. Agenten treden nog wel op bij een openstaande gevangenisstraf of verdenking van een misdrijf. Ook stopt de politie tijdelijk de samenwerking met de Belastingdienst bij grote verkeerscontroles. Afgelopen week wezen de bonden het huidige voorstel af. Ze willen onder meer structurele oplossingen voor de werkdruk van de 65.000 politiemedewerkers. (NRC)