Pensioengeld

PGGM investeert in de VS in duurzame energiecentrales

Pensioenbelegger PGGM wordt voor de helft eigenaar van twee in aanbouw zijnde duurzame energiecentrales in de Verenigde Staten. Het betreft een zonne-energiecentrale in Californië en een windpark in Iowa. Zo vergroot de beheerder van meer dan 200 miljard euro aan Nederlands pensioengeld zijn belegging in wind- en zonne-energie. PGGM neemt de belangen over van EDF Renewables, waarmee het pensioenfonds al langer zaken doet. De deal maakt deel uit van de snelgroeiende portefeuille aan beleggingen in klimaatoplossingen die PGGM opbouwt voor Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Het gaat inmiddels om meer dan 7 miljard euro aan beleggingen op private markten en in beursgenoteerde ondernemingen. Het bedrag dat met deze investering is gemoeid, brengt PGGM niet naar buiten. (ANP)