Handelsoorlog

Trump wil invoertarief van 25 procent voor Chinese goederen

De Amerikaanse president Trump wil importheffingen van 25 procent invoeren op 200 miljard dollar (ruim 171 miljard euro) aan Chinese goederen. De handelsgezant van de Amerikaanse overheid heeft een lijst opgesteld met goederen die onder het nieuwe tarief zouden vallen. Het gaat om allerlei verschillende producten, van vis tot elektronische apparatuur. De verhoging moet China aansporen om „illegale praktijken” te staken. Volgens de VS zorgt het Chinese handelsbeleid voor „oneerlijke markten voor alle betrokken inwoners”. Vorige maand stelden de VS ook al invoerheffingen van 25 procent in op producten uit China ter waarde van 43 miljard euro. China sloeg toen snel terug door op 29 miljard euro aan Amerikaanse producten importbelasting in te voeren. (NRC)