Geheime informatie

OM: beveiliger lekte over woning Wilders en dochter Obama

Faris K. heeft als politieman bij de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) mogelijk informatie gelekt over een van de dochters van Barack Obama. Ook zou hij geheime details gedeeld hebben over de woning van Wilders en de bewapening van de dienst beveiliging. K. moet maandag bij de Haagse rechtbank verschijnen. Welke informatie hij over een van de kinderen van Obama gelekt heeft, is nog onbekend. De DBB waar K. voor werkte, is verantwoordelijk voor de beveiliging van belangrijke personen, zoals politici en hoogwaardigheidsbekleders. Volgens justitie heeft hij vertrouwelijke gegevens gedeeld met mensen die daartoe niet bevoegd waren. Naar aanleiding van de aanhouding van K. in maart vorig jaar besloot Wilders zijn verkiezingscampagne op te schorten. (NRC)