Thuiskok

Olijfolietaart met citroen

Wat veel mensen niet weten, is dat Zuid-Afrika niet alleen heel mooie wijn produceert, maar ook bijzonder goede olijfolie. In de wijnstreken rondom Kaapstad staan kleine plaatsjes zoals Wellington bekend om hun smakelijke olijven.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 2 ronde bakvormen met een diameter van 23 cm in en bedek ze met bakpapier. Zeef de bloem, het bakpoeder en zout in een kom. Klop in een andere kom de eieren en fijne kristalsuiker dik en romig. Meng de olijfolie en het citroensap en roer met een rubberen spatel zachtjes een gestage stroom van dit mengsel door het suikermengsel; roer het niet te lang. Voeg het mengsel met de citroenrasp toe aan het bloemmengsel en spatel het geheel door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.

Verdeel het beslag over beide bakvormen en bak de cakes ca. 40 minuten. Laat de cakes iets afkoelen in de bakvormen en leg ze dan op een rooster. Meng alle ingrediënten voor het glazuur behalve de bloemen in een kom. Wacht tot de cakes volledig zijn afgekoeld. Bestrijk de bovenkant van de ene cake met glazuur, zet de andere erop en bestrijk beide cakes dan aan alle kanten met glazuur. Versier de taart met eetbare bloemen.