Op zoek naar perfecte wind

Fotograaf David van Dam trekt deze zomer naar de Haagse stranden, en brengt de mensen die er werken in beeld.

Foto David van Dam

Minstens 12 knopen moet de windsnelheid zijn, en als de wind dan ook nog schuin richting de kust staat, dán zijn de omstandigheden om te gaan kitesurfen perfect. Of om er les in te geven, zoals Bianca Sloos (39) hier doet op het Haagse Zuiderstrand.

Sloos geeft de lessen naast haar werk als zelfstandig adviseur voor (semi-)overheidsinstellingen. Ze geeft ook les in mindfulness en in karate, en loopt graag hard. Met kitesurfen kwam ze in aanraking via een voormalig geliefde. De sport geeft haar „een gevoel van vrijheid”. Maar het is ook intensief. Als instructeur moet je goed opletten, vertelt Sloos. „Je kunt flink worden meegetrokken. Dan moet ik zorgen dat leerlingen ontspannen blijven.”