Lezersoproep: deel je persoonlijke herinneringen aan Madonna

madonnaenik@nrc.nl Om de aanstaande 60ste verjaardag van popfenomeen Madonna te vieren, zoeken we persoonlijke herinneringen van lezers aan Madonna.

Madonna: stijlicoon, zangeres, feminist en actievoerder.
Madonna: stijlicoon, zangeres, feminist en actievoerder. Foto Rob Verhorst

Popster Madonna wordt 60 op 16 augustus. Ze heeft veel mensen geïnspireerd; als zangeres, danseres, model, regisseur en activist.

Bijna zestig, maar Madonna doet alsof ouderdom niet bestaat. “Je generatiegenoten doen aan nordic walken, elektrisch fietsen, gaan met pensioen. Jij stuift in hotpants en push-upbeha over het toneel”, schreef NRC-columnist Ellen Deckwitz in een persoonlijke brief.

Madonna’s energie lijkt inderdaad onuitputbaar: op dit moment wacht de wereld nog op een nieuwe, veertiende CD. Die werd begin dit jaar aangekondigd op Instagram: “Feels so good to be working on music again!”. Tegelijkertijd werkt Madonna als regisseur aan een film over balletdanseres Michaela DePrince en een verfilming van een boek van Andrew Sean Greer.

Verslag bij de Kuip in Rotterdam van het eerste concert van Madonna in Nederland.

Persoonlijke herinnering?

NRC wil aandacht besteden aan het fenomeen Madonna op haar verjaardag. En we vragen ons af of lezers persoonlijke herinneringen aan haar hebben. Daaruit willen we een stuk samenstellen.

Was je bijvoorbeeld bij haar eerste concert in Nederland, op 25 augustus 1987 in de Kuip in Rotterdam?

Was of is Madonna voor jou een stijl-icoon of feministisch voorganger?

Is er een andere reden waarom je Madonna waardeert – of juist verafschuwt?

Schrijf in maximaal 200 woorden op wat Madonna voor jou betekent. Stuur die tekst voor maandag 13 augustus, met eventuele foto’s aan madonnaenik@nrc.nl