Restaurant

Man (62) dood na schietpartij Amsterdam

In een restaurant in Amsterdam is maandag een 62-jarige man neergeschoten. Hij is later aan zijn verwondingen overleden. De man was een bekende van de politie. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. De verdachte is nog voortvluchtig. De schietpartij vond maandag rond 14.50 uur plaats in een restaurant in de Beethovenstraat, in Amsterdam-Zuid. De dader schoot volgens de politie gericht op het slachtoffer, waarna hij de straat op rende. In omliggende straten vond de politie een vuurwapen en enkele kledingstukken die vermoedelijk van de dader zijn. Maandag bracht de politie al een signalement van de verdachte naar buiten. Het zou gaan om een kleine, gespierde man van 35 à 40 jaar. Het is de tweede keer in korte tijd dat er overdag in een horecagelegenheid in Amsterdam wordt geschoten. Of de twee incidenten met elkaar verband houden, kan de politie niet zeggen. (NRC)