Nederlandse vrouwen en 6-jarige jongen gedood in New York

Een Amerikaanse man schoot vermoedelijk zijn Nederlandse vrouw, ex-vrouw en zoontje dood, aldus de politie.

Politiemensen bij het gebouw waar de doden gevonden werden.
Politiemensen bij het gebouw waar de doden gevonden werden. Foto AP/Seth Wenig

In New York zijn maandag een Nederlandse vrouw van 47 en haar 6-jarige zoontje dood gevonden in een appartement. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdagavond bekendgemaakt. In de woning werden nog twee doden gevonden: een man van 39 en een vrouw van 38. De man is een Amerikaan, de vrouw eveneens een Nederlandse van 38. De politie gaat ervan uit dat ze allen om het leven zijn gekomen door vuurwapengeweld. De man is de vader van het kind, de tweede vrouw zijn nieuwe echtgenote.

De toedracht van de dood van de slachtoffers wordt nog onderzocht, maar de politie gaat ervan uit dat er sprake is van een gezinsmoord.

De vrouw van 47 was vermoedelijk met haar kind bij de vader en zijn nieuwe echtgenote op bezoek. De politie van New York denkt dat hij hen heeft doodgeschoten omdat hij worstelde met een strijd over de voogdij over het kind. Die zou hem onder meer financieel in de problemen hebben gebracht, waar ook zijn nieuwe relatie onder te lijden had.

De nabestaanden van de moeder en het kind zijn door de politie op de hoogte gebracht van de “vreselijke situatie”, laat een woordvoerster van Buitenlandse Zaken weten. Ze zijn richting New York vertrokken en krijgen vanuit Nederland consulaire bijstand, bijvoorbeeld als ze hulp nodig hebben in het contact met de Amerikaanse politie. Ook een Nederlandse vriend van de vrouw, die haar was nagereisd maar elders in New York verbleef, is door de politie opgevangen.