Formule 1

Renault-baas haalt uit, excuses Verstappen

Red Bull en motorleverancier Renault gaan ruziënd de zomerstop van de Formule 1 in. Renault kreeg van Max Verstappen en teambaas Christian Horner de volle laag na de vroege uitvalbeurt van de Nederlander in Hongarije. Horner verzocht Renault-teambaas met zijn excuses te komen. Die kwamen niet, integendeel, Cyril Abiteboul haalde uit naar Horner. „Sinds 2015 zijn onze bazen gestopt met het lezen van de dingen die Christian Horner over ons zegt. Het is heel duidelijk dat we geen zaken meer met hen willen doen. Het is voorbij”, citeerde Motorsport.com hem. Red Bull rijdt volgend jaar niet meer met motoren van Renault, maar met die van Honda. Verstappen bood intussen via zijn Instagram excuses aan voor zijn eigen opmerkingen. „De teleurstelling is er nog steeds, maar ik had niet de woorden moeten gebruiken die ik gebruikte in de heat of the moment.” (NRC)