Rally

Stuivend langs de zijderoute

Foto’s Damien Meijer/AFP

Sinds 2009 wordt in het woeste Russische landschap jaarlijks de spectaculaire Silk Way Rally gehouden. De editie van dit jaar ging van Astrachan, in het zuiden van Rusland, naar Moskou, over een lengte van 3.569 kilometer. De race wordt door coureurs gebruikt als voorbereiding op de Dakar Rally.

Bij de auto’s werd de achtste editie van de rally gewonnen door de 36-jarige Saoedische coureur Yazeed Al Rahji, die twee jaar geleden al eens als tweede was geëindigd. Hij werd na afloop van de laatste etappe gehuldigd op een podium op het Rode Plein, net als de winnaar bij de vrachtwagens, de Rus Andrei Karginov. De Nederlanders Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Mitchel van den Brink wonnen met hun vrachtwagen de laatste etappe.