Besluit

PostNL mag komend jaar posttarieven verder verhogen

PostNL mag de post- en pakkettarieven komend jaar met maximaal 14,2 procent verhogen. Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) staat deze tariefstijging toe omdat mensen al jaren achtereen minder briefpost versturen en de bedrijfskosten voor PostNL daardoor hoger uitvallen. Een postzegel, nu nog 83 cent per stuk, kan volgend jaar 94,8 cent gaan kosten. Daardoor wordt waarschijnlijk pas eind dit jaar duidelijk hoe duur het versturen van brieven en pakketjes volgend jaar wordt. PostNL moet eerst een tariefvoorstel doen, dat door de ACM moet worden goedgekeurd. Dit jaar mocht het postbedrijf de prijzen met 7 procent verhogen: de prijs van een postzegel steeg van 78 naar 83 cent. De winst over 2017 nam bij PostNL wel met 13 miljoen euro toe. (NRC)