Aanslag Münster

Nederlandse gewonde na bijna vier maanden overleden

Een van de twee Nederlanders die in april gewond raakten bij een aanslag in Münster is zondag overleden. Een verwarde man was destijds met een kampeerbus ingereden op een vol terras in de Duitse stad, op zo’n 60 kilometer van Enschede. De nu overleden man, een 56-jarige garagehouder uit het Twentse Albergen, was in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar hij kunstmatig in coma werd gehouden en tientallen keren werd geopereerd. De aanslag in Münster kostte eerder al twee Duitsers het leven. Meer dan twintig mensen raakten gewond. Ook de vriendin van de Twentse garagehouder raakte gewond bij het incident, ze liep diverse botbreuken op. De 48-jarige dader schoot zichzelf dood. Er zijn geen aanwijzingen dat de man banden had met extremistische groeperingen of een politiek motief had. (NRC)