Dorstig papier

Deze zomer geeft Siegfried Woldhek les in waterverven. Les 2. Papier, de basis

Op te dun papier kun je niet waterverven. Maar gelukkig is er veel goed papier. De oppervlaktebehandeling verschilt per merk en dat bepaalt hoe de verf wordt opgenomen, of je erop kunt gummen en of tape weer te verwijderen is.

Waterverfpapier kent drie types: glad, mat en ruw. Het is maar net wat je ligt. Arches 300 gr GF (mat) is prima papier voor algemeen gebruik, dat heel veel kan hebben. Het is verkrijgbaar in voorgelijmde blokken of in vellen, die je zelf in stukken van gewenste grootte kunt verdelen.

Volgende week: kwasten

Win een workshop van Siegfried Woldhek en stuur uw vakantie-aquarel voor 1 september naar: NRC, Redactie Achterpagina, Postbus 20673, 1001 NR Amsterdam, of per mail naar: achterpagina@nrc.nl. Tekeningen worden niet teruggestuurd. In september publiceert de Achterpagina een selectie.

    • Siegfried Woldhek