Voetbal

Jordania junior nieuwe eigenaar van FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft met Kakhi Jordania een akkoord bereikt over een overname van de eerstedivisieclub. De Georgiër krijgt 99,9 procent van de aandelen, het prioriteitsaandeel wordt niet overgenomen. Hierdoor zijn de naamgeving, clubkleuren en vestigingsplaats van FC Den Bosch gewaarborgd. Volgens de sinds 1 juli geldende reglementen moet de KNVB de overname nog wel goedkeuren. De Bosschenaren verkeren al enige tijd in financiële moeilijkheden. Van alle clubs uit het betaalde voetbal is FC Den Bosch door de licentiecommissie van de KNVB als enige ingedeeld in categorie 1, waarin clubs zitten die op financieel gebied een onvoldoende scoren. De 24-jarige Jordania, zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania, liet weten FC Den Bosch een interessante club te vinden „die past bij mijn ambities”. (ANP)