Thuiskok

Griekse courgetteplaatkoek

We sluiten af met een hartige en makkelijke plaatkoek. U kunt deze zowel warm als koud serveren; hij blijft een paar dagen goed in de koelkast. Als u geen bruine rijstbloem kunt vinden, is gewone tarwebloem ook prima.

Varieer gerust met de groenten en gebruik een bakblik of ovenschaal van 20 x 30 cm.

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Bestrijk een bakblik of ovenschaal van 20 x 30 cm royaal met olijfolie.

Meng alle ingrediënten in een grote kom. Bestrooi royaal met zout en peper. Giet in de ovenschaal en bak 40 minuten of tot de plaatkoek mooi bruin van boven is en lekker stevig. Haal de schaal uit de oven en maak de randen los met een mes. Laat even afkoelen en snijd de koek in vierkantjes om te serveren. Schep ze met behulp van een flexibele spatel uit de schaal.