In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Een winkeleigenaar zoekt tijdens de aanhoudende hitte verkoeling voor zijn winkel.
Foto Roos Pierson
Verpleegsters in de Jemenitische stad Hajjah wegen een ondervoede baby. Jemen ligt op het Arabisch Schiereiland en grenst aan Saoedi-Arabië en Oman, maar heeft door interne conflicten, terrorisme en corruptie, in vergelijking met de andere Arabische landen weinig kunnen profiteren van de aanwezige olievoorraden.
Foto Essa Ahmed / AFP
Twee kilometer hoge aswolken boven vulkaan Agung, in de buurt van Kubu op het Indonesische eiland Bali. De bevolking van het eiland ziet Agung, die de hoogste berg van het eiland vormt, als het geografische en religieuze centrum van de wereld. Ze geloven dat de goden de berg maakten om het leven op aarde te kunnen aanschouwen.
Foto Made Nagi / EPA
Voetballiefhebbers in Dakar kijken naar de WK-wedstrijd Senegal – Colombia die in de Cosmos Arena in het Russische Samara gespeeld werd en waar Colombia uiteindelijk met 0 - 1 won.
Foto Mikal McAllister / REUTERS
Migranten uit elf kleine rubberbootjes die in de Straat van Gibraltar gered werden, rusten uit in de haven van de Spaanse stad Tarifa. Doordat de afstand tussen de noordkust van Marokko en Tarifa slechts veertien kilometer bedraagt, wagen veel mensen juist daar de oversteek vanuit Afrika. In 2017 hebben ruim 3.000 migranten en vluchtelingen die per boot Italië, Griekenland, Spanje en Cyprus probeerden te bereiken, de overtocht niet overleefd.
Foto Jon Nazca / REUTERS
Vrijwilligers en brandweerlieden proberen bij het Griekse kustplaatsje Kineta, nabij Athene, de hevige bosbrand te blussen waarbij in totaal bijna 80 mensen om het leven kwamen en bijna 190 mensen gewond raakten. Reddingswerkers en vrijwilligers evacueerden zeker zevenhonderd mensen uit de zee, waar ze een veilig heenkomen gezocht hadden.
Foto Valerie Gache / AFP
Een bezoekster van het tot 17 augustus geopende interactieve pop-up-museum Sugar Republic in Melbourne, maakt een foto van zichzelf in een bak met ballen die lolly’s verbeelden. De Sugar Republic heeft twaalf zalen die geheel in het teken van desserts, snoep en andere zoetigheden staan. Je kunt er bijvoorbeeld uit verjaardagstaarten tevoorschijn springen of door kauwgomballenautomaten kruipen.
Foto William West / AFP
Een ex-Barrio 18-bendelid haakt een hoed tijdens een workshop in de San Francisco Gotera-gevangenis in El Salvador. Leden van de twee meest-gevreesde bendes ter wereld, Mara Salvatrucha en Barrio 18, bereiden zich voor op hun terugkeer in de samenleving door deelname aan het programma genaamd ‘I Change’, waar ze zich naast haken ook bezighouden met o.a. doe-het-zelven, en muziek.
Foto Oscar Rivera / AFP
Een kopgroep met Niki Terpstra, Luke Durbridge, Guillaume Van Keirsbulck, Mathew Hayman en Thomas Boudat rijdt tijdens de 18de etappe van de Tour de France door het verdorde gebied tussen Trie-sur-Baïse en Pau. De etappe eindigede uiteindelijk in een massasprint die door Démare gewonnen werd.
Foto Jeff Pachoud / AFP
Een blusvliegtuig lost brandvertrager boven het Stanislaus National Forest, vlakbij het Yosemite National Park in Californië. Brandvertragers worden niet direct op het vuur gegooid, maar in het pad van de vuurmond om zo het vuur te stoppen.
Foto Noah Berger / AFP
leden van de Iraakse veiligheidsdienst inspecteren het overheidsgebouw in Erbil waar zij zojuist de drie gewapende mannen gedood hebben die het gebouw vroeg in de ochtend bezet hadden en twee mensen gegijzeld hielden. Tijdens de actie, waarbij alle drie de terroristen gedood werden, kwam ook een van de gegijzelden om het leven. De daders bleken alle drie inwoners van Erbil.
Foto Gailan Haji / EPA
Israëlische Orthodoxe Joden bij de schuilkelders tijdens een alarm op de door Israël bezette Golanhoogvlakte.
Foto Ammar Awad / REUTERS
Een meisje gebruikt een matras als vlot tijdens de overstroming die ontstond doordat de Xe Pian-Xe Nam Noy stuwdam in de provincie Attapeu in Laos instortte. Tijdens deze overstroming, die zes dorpen in het zuidoosten van het land volledig onder water zette, raakten zeker honderd mensen vermist en werden bijna 7.000 mensen dakloos.
Foto Soe Zeya Tun / REUTERS
Artsen in opleiding van het TU Teaching Hospital worden gearresteerd tijdens een demonstratie in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Tijdens de demonstratie van de artsen, die bij het ziekenhuis in opleiding zijn en daar gedurende hun drie jaar durende opleiding wonen en 24 uur per dag paraat moeten zijn, werd geëist dat de overheid inging op de eisen van chirurg en mensenrechtenactivist dr. Govinda KC, die op 30 juni in hongerstaking ging om zijn eisen om de medische opleidingen in Nepal te verbeteren, kracht bij te zetten.
Foto Narendra Shrestha / EPA
Vrouwen in buitenwijken van de Indiase stad Srinagar helpen een kind van het ene naar het andere huis na de zware overstromingen die gevolg zijn van de aanhoudende hevige regenval.
Foto Danish Ismail / REUTERS