Waterpolo

Nederlandse waterpolovrouwen na winst op Hongarije voor derde keer op rij in finale EK

De Nederlandse waterpolosters hebben in Barcelona voor de derde keer op rij de finale gehaald bij de Europese titelstrijd. In de halve finale werd titelverdediger Hongarije met 8-7 verslagen. In een herhaling van de finale van het EK van 2016 stonden de volgende periodestanden op het scorebord: 2-1, 3-3, 2-1, 1-2. De ploeg van coach Arno Havenga verdedigde sterk met doelvrouw Laura Aarts als uitblinker. Voorin had Oranje met Maud Megens een topaanvalster in huis. Ze zorgde voor de achtste treffer, die uiteindelijk de winnende was. Twee jaar geleden was Hongarije in de finale met 9-7 te sterk en in 2014 pakte Spanje het goud (10-5). Een herhaling van vier jaar kan nog. Spanje speelt tegen Griekenland om de andere finaleplek. (ANP)