VS-Rusland

Top Trump-Poetin uitgesteld tot na afronding van ‘heksenjacht’

De aangekondigde top tussen de presidenten Trump en Poetin wordt verschoven naar 2019. Hoewel Trump een ontmoeting met Poetin voorstelde voor het najaar, meldde zijn veiligheidsaviseur Bolton woensdag dat Trump de top wil uitstellen tot na de „Russische heksenjacht” van speciaal aanklager Mueller. Of diens Rusland-onderzoek dit jaar nog wordt afgerond, is de vraag. Hoewel Trump en Poetin beiden positief waren over hun recente ontmoeting in Helsinki , neemt de spanning tussen de VS en Rusland weer toe. Directe aanleiding is de oproep van minister van Buitenlandse Zaken Pompeo, woensdag, aan Rusland om de Krim op te geven. De Russische ambassade in Washington reageerde woedend met de opmerking dat de Amerikanen in een „andere werkelijkheid” leven. (NRC)