Voetbal

Feyenoord huurt middenvelder Jordy Clasie van Southampton

Jordy Clasie voetbalt komend seizoen weer voor Feyenoord. De Rotterdamse club huurt de middenvelder voor een seizoen van Southampton. De 27-jarige Haarlemmer was het afgelopen seizoen door de Engelse club al verhuurd aan Club Brugge.

Clasie doorliep de jeugdopleiding op Varkenoord en speelde meer dan honderd wedstrijden voor Feyenoord. In de zomer van 2015 werd hij voor circa 10 miljoen euro verkocht aan Southampton, waar hij een vijfjarig contract tekende. Na een redelijk debuutseizoen kwam Clasie in de Premier League steeds minder aan spelen toe. Met Club Brugge werd de zeventienvoudig international afgelopen seizoen kampioen van België. Clasie reageerde verheugd op zijn terugkeer naar Feyenoord. „Iedereen weet hoeveel deze club voor mij betekent.” (ANP)